fbpx

Ecologizăm malurile pline de gunoaie!

171605036_1811072749069674_6512384399645491719_n

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume!

Atunci când am primit poze cu spații vaste din județul Iași sufocate de gunoaie, am simțit că nu putem sta deoparte. Împreună cu echipa USR PLUS și europarlamentarul Vlad Gheorghe, venit special de la Bruxelles pentru a da o mână de ajutor, am organizat o acțiune de ecologizare a spațiului verde din comuna Rediu. Am adunat deșeurile cu mâna, fără rușine, le-am strâns în saci și am reușit să curățăm cinci zone ale localității.

Ne-am săturat să vedem cum resturile mizere acoperă spațiile verzi și cred că una dintre soluții este să dăm tonul acțiunilor de curățare, să promovăm prin propriile demersuri de echipă, eco-educația. Personal, pot afirma că această experiență m-a făcut să realizez importanța implementării unor politici mai bine conturate în această direcție, cât și răspândirea campaniilor de informare referitoare la poluare în rândul populației. Mai mult decât atât, sunt de părere că fiecare dintre noi este responsabil de acțiunile personale și prin urmare, voi face tot ce-mi stă în putință pentru a fi schimbarea pe care mi-o doresc să o văd în România.

Acesta este și un mesaj pentru toți cetățenii, care trebuie să înțeleagă că deșeurile se depun în locuri special amenajate, nu doar pentru a evita contaminarea solului sau a plantațiilor, ci și pentru a nu comite o infracțiune. Viața sănătoasă la care sperăm vine mai ales dintr-un echilibru cu natura.

Share on facebook
Share